Æble kokos cupcakes

Ingredienser 12 stk

  • 75 gram smør
  • 75 gram sukker
  • 50 gram kokos
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ dl mælk
  • 90 gram mel
  • 2 æbler

Kokos frosting:

  • 40 gram blødt usaltet smør
  • 125 gram flormelis
  • 75 gram kokos
  • 1 spsk varmt vand

Fremgangsmåde

Smelt smørret og rør grundigt sammen med sukker.
Tilsæt kokos, vaniljesukker, bagepulver og mælk og rør massen sammen til en ensartet masse.
Riv æblerne groft og rør dem i dejen.
Sigt nu melet i dejen og rør dejen grundigt sammen.
Bag kagerne ved 180 grader i 15-20 minutter.
Mens kagerne køler af, kan du lave frostingen.
Frostingen må først komme på kagerne når de er helt afkølet.
Frostingen.
Pisk alle ingredienserne grundigt sammen med en håndmikser eller en røremaskine.
Hvis frostingen er for stiv kan du tilsætte lidt ekstra vand, men vær forsigtig med at tilsætte for meget vand, da det hurtigt bliver alt for tyndt. Er det omvendt og frostingen er for tynd, tilsæt da ekstra kokos eller flormelis.
Pynt kagerne med frostingen, når kagerne er helt afkølede.
Hvis du pynter kagerne mens de er varme, vil frostingen smelte og løbe af kagerne.
Halloween frosting
Ved denne opskrift har jeg dyppet kagerne med frostingen, i kokos vendt i kakao.
Vend noget kokos i lidt kakaopulver, til det har en fin brun farve.
Vend derefter kagerne med frosting i kakaokokos, til de har en jævnt pyntet overflade.