Æblekage med mandler

Ingredienser 6-8 personer

 • 150 gram smeltet smør
 • 150 gram sukker
 • 2 æg
 • 150 gram mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 tsk kanel
 • 1 dl mælk

Fyld:

 • 2 store æbler
 • 3 tsk kanel
 • 3 spsk sukker
 • 100 gram grofthakkede mandler

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker sammen og tilsæt æggene et af gangen.
sigt mel, bagepulver og kanel i dejen og vend det sammen med en dejskraber.
Rør til sidst mælke i dejen, til den er ensartet.

Skræl æblerne og skær dem i både.
Fordel halvdelen af dejen i en form.
Fordel æblebådene i formen, drys kanel (3 tsk.), sukker (3 spsk) og halvdelen af mandlerne oven på æblebådene. Kom resten af dejen i formen og drys resten af mandlerne over kagen.
Bag den ved 200 grader i ca. 30 minutter


Jeg hedder Mia og er 22 år. Jeg startede denne side, da jeg har en kæmpe interesse for kager og syntes, at der manglede en god hjemmeside med kage og dessert opskrifter. Til hverdag driver jeg webshoppen Billigepuslespil.dk og om aftenen finder du mig oftest i køkkenet med en åben ovn og alt for mange ingredienser omkring mig :-D Du kan følge mig på Google+