Bistik mandelkage

Denne bistik mandelkage er bestemt ikke noget dårligt valg, hvis du har lyst til lidt kage. Den smager fantastisk og er hurtig og nem at lave. 

Ingredienser 8-10 personer

  • 250 gram mel
  • 40 gram gær
  • 50 gram sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 1/4 dl mælk
  • 50 gram blødt smør
  • 1 æg

Fyld:

  • 200 gram smuttede mandler
  • 150 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 1½ tsk honning

Fremgangsmåde

Bland 150 g mel, smuldret gær, sukker, salt og mælk sammen til en jævn dej.
Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i 20 min.
Tilsæt nu smør, æg og resten af melet og ælt dejen til en glat smidig dej.
Lad den hæve tildækket i skålen i 20 min.

Sådan laver du fyldet til din bistik mandelkage:
Hak mandlerne groft.
Smelt smørret i en gryde og rør sukker, honning og mandler i smørret.
Rul dejen ud så den passer i din form, læg dejen i en smurt springform.
Hæld nu fyldet over dejen og bag kagen midt i ovnen ved 175° i ca. 20-25 min.

Jeg hedder Mia og er 22 år. Jeg startede denne side, da jeg har en kæmpe interesse for kager og syntes, at der manglede en god hjemmeside med kage og dessert opskrifter. Til hverdag driver jeg webshoppen Billigepuslespil.dk og om aftenen finder du mig oftest i køkkenet med en åben ovn og alt for mange ingredienser omkring mig :-D Du kan følge mig på Google+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *