Brunkager

Brunkager

Ingredienser

  • 250 gram smør
  • 125 gram lys sirup
  • 250 gram farin
  • 2 tsk potaske
  • 1 spsk vand
  • 4 tsk kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 tsk brunkagekrydderi
  • 500 gram hvedemel
  • 200 gram mandler

Fremgangsmåde

Smelt smør, sirup og brun farin i en gryde ved middel varme, når det hele er varmet godt igennem, tages gryden af varmen.
Rør potasken op i vandet, og tilsæt det til den varme blanding.
Bland de øvrige krydderier sammen i en skål sammen med mandlerne og melet. Bland det godt sammen med den varme masse.
Når massen er ensartet, rulles den enten i stænger, eller kommes i en plast beholder foret med husholdnings film.
Stil dejen i køleskabet et par timer, helst til dagen efter.
Dejen skæres i tynde skiver, lægges på en bageplade med bagepapir, og bages i 10-12 minutter ved 180 grader.
Lad dem køle på en rist. opbevares i en tætsluttende kagedåse.

Jeg hedder Mia og er 22 år. Jeg startede denne side, da jeg har en kæmpe interesse for kager og syntes, at der manglede en god hjemmeside med kage og dessert opskrifter. Til hverdag driver jeg webshoppen Billigepuslespil.dk og om aftenen finder du mig oftest i køkkenet med en åben ovn og alt for mange ingredienser omkring mig :-D Du kan følge mig på Google+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *