Brunsviger

rsz_brunsviger

Har du lyst til en omgang brunsviger, så er denne brunsviger et godt valg.

Ingredienser til ca. 10 personer

  • 30 gram smør
  • 2 dl mælk
  • 25 gram gær
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ca. 375 gram mel

Fyld:

  • 100 gram smør
  • 100 gram farin
  • 2 spsk sirup

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde.
Bland smør og mælk sammen og rør gæren ud i blandingen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt sammen.
Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.
Mens du venter laves fyldet.
Kog alle ingredienserne sammen ved lav varme.
Når dejen er færdig med at hæve rulles den ud og ligges i en dyb form.
Hæld fyldet over kagen og lad den efterhæve ca. 20 minutter.
Prik huller i kage med med fingerne, så fyldet render ned i kagen
Bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>