Chokolade småkager

Chokolade småkager

Disse chokolade småkager er helt fantastisk gode. Jeg plejer gerne at lave to kagedåser i starten af December, så vi har chokolade småkager igennem hele jule måneden. Prøv min opskrift her.

Ingredienser 15-20 stk

  • 125 gram blødt usaltet smør
  • 50 gram farin
  • 150 gram mel
  • 2 spsk kakao
  • ½ tsk bagepulver
  • Et nip salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 60 gram groftrevet marcipan
  • 50 gram finthakket chokolade

Fremgangsmåde

Pisk farin og smør sammen, tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen ensartet.
Rul dejen ud i stænger med en diameter på ca. 4-5 cm og lig dem på køl i en par timer, dejstængerne kan også pakkes ind i stanniol og fryses med, så er der friskbagte småkager på ingen tid.

Skær nu rullen i skiver på ca. 5 mm, læg dem på en bageplade med lidt mellemrum, så de ikke flyder sammen.

Bag kagerne ved 200 grader i 10-15 minutter.

Når kagerne er helt kolde skal de i en kagedåse, men først når de er helt kolde ellers bliver de bløde.

2 tanker om “Chokolade småkager

  1. Hej Mia
    Jeg skal bage småkager med min niece på søndag og søgte i den forbindelse inspiration på din side er og lagde lige mærke til, at du skriver at rullen skal have en diameter på 4 cm, men de også skal skæres ud i 3-4cm tykkelse, det håber jeg ikke, for så bliver der ikke mange småkager ud af din opskrift, går ud fra du mener 3-4 mm tykkelse ik ?

    1. Hej,
      Jeg kan godt se at der var lidt fejl i den opskrift, det undskylder jeg mange gange, jeg har netop opdateret opskriften, så det hele passer.
      Jeg håber du kan bruge opskriften.

      Vh. Mia

Der er lukket for kommentarer.