Fin chokoladekage

Denne opskrift på en fin chokoladekage er kanon nem at gå til. Med denne opskrift i hånden kan du på ingen tid have lavet en lækker og fin chokoladekage.

Ingredienser 8 personer

Kagen:

  • 4 æg
  • 200 gram sukker
  • 275 gram hakket mørk chokolade
  • 75 gram smør
  • 5 spsk fløde
  • 75 gram blendede mandler
  • 1 spsk mel med top
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 gram hakket chokolade

Glasur:

  • 100 gram chokolade
  • 50 gram flormelis
  • 50 gram smør
  • 2 spsk fløde

Pynt:

  • Syltede appelsinskal
  • Guldstøv
  • Chokolade snirkler
  • Eller pynt efter eget valg.

Fremgangsmåde

Kagen

Del æggene, hvider for sig og blommer for sig.
Pisk æggehviderne stive og luftige i en skål og stil dem til side.
Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret.
Smelt smør, fløde og chokolade sammen i en gryde, pas på det ikke bliver for varmt.
Bland den smeltede chokoladeblanding i de piskede æggeblommer, mens der røres grundigt.
Tilsæt nu de blendede mandler, mel, bagepulver og de 75 gram hakkede chokolade.
Når dejen er ensartet skal de piskede æggehvider vendes forsigtigt i dejen.
Bag dejen i en springform med diameter på 22 cm, ved 175 grader i 40-45 minutter.
Lad den køle helt af før den tages ud af formen.

Glasur

Smelt chokoladen og smørret og rør flormelisen i. Rør det rundt indtil glasuren er cremet.
Tag kagen ud af formen når den er helt afkølet, læg den pæne side opad.
Fordel glasuren på kagen med en paletkniv.

Pynt
Pynt nu kagen med chokoladesnirkler, guldstøv, syltede appelsin eller anden pynt.
Kagen er nu klar til servering, god appetit.

Jeg hedder Mia og er 22 år. Jeg startede denne side, da jeg har en kæmpe interesse for kager og syntes, at der manglede en god hjemmeside med kage og dessert opskrifter. Til hverdag driver jeg webshoppen Billigepuslespil.dk og om aftenen finder du mig oftest i køkkenet med en åben ovn og alt for mange ingredienser omkring mig :-D Du kan følge mig på Google+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *