Gulerodskage

Lækker gulerodskage

En gulerodskage er en kage der desværre ikke bliver lavet i det omfang, som den burde. Ikke nok med at den er lidt sundere, så smager den altså helt fantastisk. Jeg vil virkelig anbefale dig at prøve denne gode og nemme opskrift.

Ingredienser til 8 stykker

  • 200 gram blødt smør
  • 200 gram brun farin
  • 3 æg
  • 200 gram mel
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 300 gram gulerødder
  • 75 gram valnøddekerner
  • 1 dl hasselnødder

Glasur:

  • 200 gram flødeost
  • 2 spsk vand
  • 50 gram flormelis
  • 2 tsk revet citronskal
  • 2 tsk saft fra en citron

Fremgangsmåde

Dej
Blødt smør, æg og brun farin piskes sammen.
I en anden skål blandes hvedemel, bagepulver og kanel sammen, og vendes i smørblandingen.
Riv gulerødder, hak valnødkernerne lidt groft, og hak hasselnødderne fint.
Nødder og gulerødder vendes til sidst forsigtigt i dejen.
Dejen fordeles i en smurt springform (cirka 22 cm i diameter)
Bages i midten af ovnen ved 170°

Glasur
Flødeosten skæres i lidt mindre stykker, og røres forsigtigt sammen med flormelis, citronskal, citronsaft og vand.
Flødeosten smøres på kagen, når den er kold.
Evt. pynt med valnøddekerner.

Noter
VIGTIGT: Glasuren må ikke røres for meget, da den vil blive helt flydende hvis!

Hej. Jeg har denne profil med min datter på 14 år. Vi kan begge lide at lave lækre sager i køkkenet. Vi vil dele opskrifter på både brød, kager osv. :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *