Hindbærtærte

Denne hindbærtærte opskrift er super nem at gå til, og tærten er perfekt som en lækker og sød sommerkage. 

Ingredienser 6-8 personer

Mørdej:

  • 165 gram flormelis
  • 333 gram blødt smør
  • 500 gram mel
  • 1 æg

Mazarinmasse:

  • 150 gram marcipan
  • 80 gram sukker
  • 50 gram blødt smør
  • 1 æg

Kransekagemasse:

  • 75 gram sukker
  • 50 gram pastueriserede æggehvider
  • 200 gram marcipan

Andet:

  • 300 gram hindbær
  • usaltede pistacienødder (grofthakkede)

Fremgangsmåde

Mørdej:
Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen, stop straks med at ælte når dejen er ensartet. Brug gerne en røremaskine, dette letter arbejdet.
Stil mør dejen på køl i ca ½ time.
Rul dejen tyndt ud og kom det i en smurt tærteform (gerne med løs bund).

Mazarinmasse:
Alle ingredienserne piskes sammen med en håndmikser eller en røremaskine.
Kom massen op i tærteformen.

Fordel hindbærene i formen. Tryk dem let ned i mazarinmassen.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 15 minutter, de skal være let gyldne.
Tag kagen ud af ovnen.

Kransekagemasse:
Bland alle ingredienserne sammen med en røremaskine.
Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Sprøjt kransekagemassen ud på kagens top.

Drys med grofthakkede usaltede pistacisnødder.

Bag kagen igen ved 190 grader i ca 10 minutter.
Kagen skal være let gylden.

Hvis du har brugt en tærteform med løs form, er det nu super nemt at få kagen ud af formen.

Server kagen med cremefraiche eller flødeskum

 

Jeg hedder Mia og er 22 år. Jeg startede denne side, da jeg har en kæmpe interesse for kager og syntes, at der manglede en god hjemmeside med kage og dessert opskrifter. Til hverdag driver jeg webshoppen Billigepuslespil.dk og om aftenen finder du mig oftest i køkkenet med en åben ovn og alt for mange ingredienser omkring mig :-D Du kan følge mig på Google+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *