Jordbærtærte med marcipanbund

Danskernes favorit sommerkage er uden tvivl jordbærtærten. Den stiger desværre i pris, år efter år, så derfor kan det virkelig betale sig at lave sin egen jordbærtærte. Perfect pastries har delt sin jordbærtærte opskrift med os og efter at have prøvet den, kan jeg virkelig anbefale den!

Ingredienser til ca. 8 stykker

Marcipanbund:

  • 125 gram sukker
  • 2 æg
  • 125 gram marcipan
  • 100 gram mel
  • ½ tsk bagepulver

Overtræk:

  • 100 gram mørk chokolade

Creme:

  • ½ pose vaniljecreme
  • 2½ dl mælk
  • 1½ dl piskefløde

Pynt:

  • ca. 400 gram jordbær

Fremgangsmåde

Marcipanbund
Æg og sukker piskes. Mel og bagepulver røres i. Marcipanen rives og puttes i til sidst.
Bunden bages ca. 15 min. ved 175 ° i en springform (25 cm i diameter)

Overtræk
Den mørke chokolade smeltes via vandbad og smøres på den afkølede bund.

Creme
Mælken og den halve pose vanillecreme piskes sammen.
Piskefløde piskes i en anden skål, og vendes til sidst sammen med vanillecremen. Cremen lægges herefter på tærten, når chokoladen er stivnet.

Pynt
Tærten pyntes med ca. 400 g friske jordbær, som er skåret halvt over.

Noter
Man kan evt. smelte lidt gele, hvis bærrene er sure.

Hej. Jeg har denne profil med min datter på 14 år. Vi kan begge lide at lave lækre sager i køkkenet. Vi vil dele opskrifter på både brød, kager osv. :-)

25 tanker om “Jordbærtærte med marcipanbund

  1. Lækker kage der var nem at bage. Det eneste der var galt er at der var over dobbelt så meget creme som nødvendigt. Og så at jordbærene ikke smager af så meget endnu, men det er jo ikke opskriftens skyld 🙂 Jeg vil i hvert fald lave den igen til påskefrokosten i næste uge 🙂 Så er det forår her selvom det ikke er udenfor 🙂

    1. Ja, den er super god. 😉
      Kan se jeg har skrevet forkert med piskefløden. Ang. piskefløden skal der kun cirka 1½ dl i! Det er rettet nu.

  2. Mums, hvor er det en go opskrift!!!!
    Jeg puttede citronmelis mellem hver 3.jordbær og det var et hit:)
    Tak for go opskrift.

  3. Hej, jeg kunne godt tænke mig, at vide om man kan lave bunden dagen før, (altså gemme bunden til næste dag?) ??? :)’

    1. Hej. Ja, det kan du sagtens. Du skal bare pakke den godt ind, og ikke lægge den i køleskabet. 🙂

  4. Der står at der skal vaniljecreme i, Men at det er i poser. Hvilken slags vaniljecreme er det?

    Jeg tænkte umiddelbart på karolines i sådan en karton (:

  5. Glæder mig til at lave denne dejlige tærte – nu hvor jordbærerne er i topform – tak for opskrift

  6. Hejsa Jeg skal lige høre , når kagen skal i ovnen er det så almindelig varme eller varmluft ?:)

  7. Hej.

    Jeg er netop i gang med at bage denne bund, men kan det passe at den skal være blød og lagkage-agtig?

    Michelle

    1. Hej Michelle.

      Nej, bunden skal ikke være blød og “lagkage” agtig.
      Da det er en marcipan bund, skal den være en smule “svampet”, men ikke decideret blød. Det kunne tyde på, at den skal have lidt længere i ovnen.
      De bedste hilsner
      Mia Oxholm Langholz 🙂

  8. Kan cremen lægges på kagen dagen før eller evt. om morgenen, og stilles i køleskab, når kagen først skal spises hen på eftermiddagen?
    Hvis ikke, kan creme og flødeskum så blandes dagen før, så det er klar til at hælde på?

    1. Cremen kan puttes på kagen om morgenen og stilles i køleskabet og spises om eftermiddagen 🙂

  9. Halløj!
    Jeg vil gerne lige rose denne opskrift. Kagen er SUPER LÆKKER og meget nem og hurtig at lave. Vi skulle have gæster, og jeg lavede derfor 2 af slagsen. Gæsterne kunne “heldigvis” kun spise knap den ene, så jeg har bare smovset i flere dage i træk 🙂

    Mvh. Joan

  10. Hejsa 🙂
    Skal man bruge bagepapir? Og skal det være i en springform? Kan man godt lave det i en alm. Tærteform?

  11. Hvor meget er der i en vanille creme pose , bare så jeg kan måle af fra min i katon?:) rettere sagt hvor meget dkal jeg komme i ?

  12. Hej hej. Jeg vil prøve jeres lækre opskrift og tænkte om man kunne lave den i små muffinsforme. I så fald, hvor lang tid skal de mon have i ovnen?

    1. Det kan man sagtens – jeg tror dog, jeg ville lave vaniljecremen lidt tykkere, så cremen ikke ryger af muffinsne, når du tager det på dem! Jeg vil skyde på, at de skal have mellem 12-15 min, men prøv dig frem ved at stikke en kødnål eller lign. ned i en muffin 🙂

  13. Overtræk chokolade, hvilken ?
    Vi har været hos veninde s fødselsdag – det var hårdt og svært at skære.
    Måske forkert chokolade sagde veninde

    1. Jeg plejer at snyde lidt… Når bunden er bagt lægger jeg pålægschokolade på, så smelter det og giver et fint lag chokolade😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *