Kanelbrownie med pistacie

Syntes du ikke en brownie passer ind i juletiden, så skal du prøve denne kanelbrownie med pistacie. Den er udsøgt og matcher juletiden 100%. 

Ingredienser til ca. 10 stk.

  • 170 gram smør
  • 120 gram mørk chokolade
  • 4 æg
  • 1 spsk. kanel
  • 220 gram sukker
  • 150 mel
  • 1 spsk. kakao
  • 80 gram usaltede pistacienødder
  • Fudge frosting
  • 1½ dl fløde
  • 3/4 dl sukker
  • 3/4 dl lys sirup
  • 40 gram lys chokolade
  • 40 gram mørk chokolade
  • 75 gram smør

Fremgangsmåde

Kanelbrownie
Smør og chokolade smeltes forsigtigt, og køles af.
Æg, kanel og sukker piskes indtil det er lysere og mere luftigt.
Chokoladen blandes i sukkerblandingen til dejen er ensartet.
Sigt hvedemelen og kakao i, og rør i dejen imens.
Hak pistaicenødderne groft, og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en form (21×21 cm), og bag den i cirka 20 min. ved 180° på almindelig ovn.

Fudge-frosting
Mens kagen køler af laves fudgefrostingen.
Alle ingredienser undtagen smøren smeltes i en gryde ved lav varme.
Når alt er smeltet koges det op, og skal cirka koge i 20 min.
Når frostingen er blevet lidt tykkere, tages det af varmen, og smøren puttes i med det samme.
Frostingen hældes derefter på den afkølede kage, og stilles i køleskabet mindst to timer før den skal spises.

Noter
Kagen har bedst af at stå i køleskabet, og kan stå der et par dage inden den skal spises. Det vil kagen kun blive bedre af.

Hej. Jeg har denne profil med min datter på 14 år. Vi kan begge lide at lave lækre sager i køkkenet. Vi vil dele opskrifter på både brød, kager osv. :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *