Luftige fødselsdags boller

Dette er min bedste opskrift på fødselsdags boller. De er luftige, bløde og har en kanon god smag. Dette er IKKE en af de mange opskrifter, hvor bollerne bare er massive og tørre klumper. Den er virkelig god og dejlig at spise.

Ingredienser 15-20 boller

  • 50 gram gær
  • 8 spsk vand
  • 4 dl mælk
  • 10 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 9 spsk olie
  • 800 gram mel
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Opløs gæret i vandet og tilsæt efterfølgende mælk, sukker, salt og olie, bland til sukker og salt er opløst.
Tilsæt nu melet og ælt dejen grundigt sammen, brug gerne en røremaskine. (ælt min 15 min)
Form bollerne med det samme og stil dem på bageplader med bagepapir.
Lad dem hæve i min 1½ time et lunt sted.
Pensel dem med det sammenpiskede æg.
Bag dem ved 195 grader i ca. 15 minutter, de skal være gyldne og lyde hult når du banker i bunden af en bolle.

Jeg hedder Mia og er 22 år. Jeg startede denne side, da jeg har en kæmpe interesse for kager og syntes, at der manglede en god hjemmeside med kage og dessert opskrifter. Til hverdag driver jeg webshoppen Billigepuslespil.dk og om aftenen finder du mig oftest i køkkenet med en åben ovn og alt for mange ingredienser omkring mig :-D Du kan følge mig på Google+

En tanke om “Luftige fødselsdags boller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *