Mini hasselnød mazarin

Dette er en kanon god snack. Jeg lavede disse mini hasselnød mazarin “muffins” som en del af et stort kagebord, jeg stod for til min onkels 40 års fødselsdag. De blev spist på ingen tid, og de smagte kanon godt.

Ingredienser

Mørdej:

  • 165 gram flormelis
  • 333 gram blødt smør
  • 500 gram mel
  • 1 æg

Mazarinmasse:

  • 150 gram marcipan
  • 80 gram sukker
  • 50 gram blødt smør
  • 1 æg

Hasselnød karamel:

  • 180 gram sukker
  • 125 gram smør
  • 1 dl fløde
  • 1½ spsk honning
  • 250 gram grofthakkede hasselnødder

Fremgangsmåde

Mørdej:
Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne eller en røremaskine.
Dejen skal kun æltes til den er ensartet, stop med det samme den er det.
Stil dejen på køl i ca. ½ time.

Mazarinmasse:
Rør marcipan og sukker sukker sammen, helst med en røremaskine.
Rør den bløde smør i dejen til den er ensartet og tilsæt til sidst ægget og rør dejen sammen.
Kom mazarinmassen i en engangssprøjtepose, du kan nøjes med at klippe et hul i posen, men det kan være nemmere at styre det, hvis du har en glat tyl i posen.

Hasselnød karamellen:
Kog sukker, smør, fløde og honning op i en gryde.
Lad det koge ind til en tyk karamel.
Tag gryden af varmen og kom de grofthakkede hasselnødder i blandingen.

Kagen:
Rul mørdejen ud og stil cirkler ud, så de passer ned i formen. Kom cirklerne i formen.
Sprøjt mazarinmasse ned i hver tærte.
Bag kagerne til den er helt gennembagt.
Kom hasselnød karamellen over på kagerne og lad dem køle af før de nydes.

Jeg hedder Mia og er 22 år. Jeg startede denne side, da jeg har en kæmpe interesse for kager og syntes, at der manglede en god hjemmeside med kage og dessert opskrifter. Til hverdag driver jeg webshoppen Billigepuslespil.dk og om aftenen finder du mig oftest i køkkenet med en åben ovn og alt for mange ingredienser omkring mig :-D Du kan følge mig på Google+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *