Vanilje småkager

Vanilje småkager er klassikeren over småkagerne. Her er min bedste opskrift på vanilje småkager. 

Ingredienser

  • 500 gram hvedemel
  • 375 gram blød smør
  • 190 gram flormelis
  • 1 æg
  • 1½ tsk vaniljesukker eller korn fra ½ vaniljestang

Fremgangsmåde

Ælt alle ingredienser sammen, til en ensartet dej.
Læg dejen på køl i 15 minutter.
Rul dejen til pølser med en diameter på ca. 3 cm.
Læg dem på køl i 30 minutter.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på bageplader.
Bages ved 220 grader i 6-8 minutter.

Tip:
Når dejen er rullet til pølser, kan de pakkes ind i staniol og lægges i fryseren. På den måde, har du altid friskbagte småkager. Tag en rulle op af fryseren, skær den i skiver og bag den ved 220 grader i 6-8 minutter.

2 tanker om “Vanilje småkager

  1. Jeg skal lave “regnbue-småkager” til en børnegruppe, tænkte på om man kan putte frugtfarve i dejen? kan man evt. tage lidt “væde” fra smørret til frugtfarven, eller er denne dej ikke god til dette?
    m.v.h Amanda

Der er lukket for kommentarer.