Almindelige lagkagebunde

Ingredienser til 3 bunde

  • 150 gram mel
  • 150 gram sukker
  • 3 æg
  • 1½ tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Start med at piske æg og sukker sammen til en luftig masse.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og sigt det derefter op i æggemassen. Melblandingen vendes forsigtige sammen med æggemassen, det er vigtigt at man sigter melblandingen og vender det forsigtigt i den luftige æggemasse, da luftigheden skal bevares så godt som muligt.
Dejen er nu klar til at blive bagt.
Du kan vælge, at bage det hele i en rund springform, og efterfølgende skærer det antal lag du ønsker, men du kan også bage bundende hver for sig.
Husk altid at glatte dejen godt ud i formen, så den har en jævn overflade.
Vælger du at bage bundende hver for sig, skal de bages ved 240 grader i ca. 5 min. Tjek farven. Den skal tage lidt farve, men må heller ikke blive brændt i kanterne.
Vælger du at bage alt dejen i en springform og skærer den op efter bagning, skal den bages ved 180 grader indtil den er helt gennembagt. Tjek med en tandstik i træ, dejen må ikke klistre til pinden.
Bundene skal tage ud af springformen ca. 5 min efter de er kommet ud af ovnen.


Jeg hedder Mia og er 22 år. Jeg startede denne side, da jeg har en kæmpe interesse for kager og syntes, at der manglede en god hjemmeside med kage og dessert opskrifter. Til hverdag driver jeg webshoppen Billigepuslespil.dk og om aftenen finder du mig oftest i køkkenet med en åben ovn og alt for mange ingredienser omkring mig :-D Du kan følge mig på Google+

3 tanker om “Almindelige lagkagebunde

  1. Hej mia , hvis man skal bage en bund af gangen , skal jeg så vente med at blande mel og bagepulver sammen med æggemassen lige inden den skal bages

  2. Hej Mia. Jeg står og skal bage lagkagebunde til min mors fødselsdag på onsdag. Hun fylder 60. Men jeg har valgt at bage de her bunde på en gang men hvor lang tid skal de have i ovnen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *