Bag om Alletiderskager

Hej og velkommen til Alletiderskager.dk. Jeg håber, at du finder siden brugbar og, at du allerede har prøvet de første par opskrifter af. Mit navn er Mia Oxholm Andersen, jeg er 20 år gammel (27. august 1992) og bor til dagligt sammen med min forlovede, Kim André Langholz.

Mia Oxholm Andersen

Jeg fik for et års tid siden (Januar 2012) en stor depression og social angst og har altid lidt af et meget lavt selvværd. Jeg kunne derfor ikke gennemføre min gymnasie tid selvom jeg var igang med mit tredje år på HTX i Sønderborg. Det var et kæmpe nederlag for mig, at skulle “give op” med et halvt år tilbage, men jeg havde kæmpet alt hvad jeg kunne, og nu havde jeg ikke mere tilbage. Det blev så slemt, at jeg ikke kunne komme ud af min lejlighed. Jeg kunne godt købe ind, men min kæreste skulle gå og holde mig i hånden hele tiden. Var der for mange mennesker omkring os, blev jeg rigtig skidt tilpas og jeg kunne græde når som helst. I dag er det et års tid siden, at jeg var længst nede i mit hul, og jeg kan se en god forbedring. Jeg kan i dag godt gå en tur alene, jeg kan også købe ind alene, men sidder jeg alene derhjemme så ryger jeg tilbage i mit hul og kan ligge og græde dagen lang. Jeg har været i praktik i et par måneder ved Migges Bageri i Skovby, på Als. Dette var et fantastisk sted, at være og jeg lærte rigtig meget. Jeg blev dog nødt til, at stoppe efter et par måneder, da min energi igen var helt væk og min krop gav op igen. Jeg fandt dog ud af, at det med, at bage lige var mig, og jeg kunne godt finde på, at uddanne mig til bager/konditor så snart jeg er oppe af mit hul. Jeg kan desværre endnu ikke sige, at jeg er “helbredt”, men jeg kæmper videre og glæder mig til den dag hvor jag kan give slip på det hele og blive glad igen.

Jeg har det sidste års tid brugt næsten alt min tid på, at bage da der er i køkkenet jeg finder glæden og energien frem i mig selv. Ideén til alletiderskager.dk opstod da jeg mente, at der manglede en side med alverdens opskrifter på kager. Der eksistere en masse mindre og nogle enkelte store opskriftssider, men ingen af dem var hvad jeg søgte efter. Enten var de ikke store nok eller også var de for bøvlet, at navigere rundt på, hvilket irriterede mig en hel del.

Jeg fik derfor, sammen med min kæreste, en idé til, at skabe denne “opskriftsside“. Den skulle være nem, at finde rundt på og have den største samling af unikke kage/dessert opskrifter i Danmark. Derfor håber jeg også, at du vil hjælpe mig med, at skabe den opskriftsside som vi alle mangler. Den side hvor du hurtigt og nemt, kan finde en ny og spændende opskrift og dele den med dine venner og familie.

4 thoughts on “Bag om Alletiderskager

 1. Hej Mia & Kim,

  En hilsen fra Sydney.

  Jeg sidder i Sydney og har ikke rigtig adgang til de samme raavarer, saa det er helt fantastisk med en side hvor man kan finde lagkagebunde opskrifter 🙂

  0everst paa oenskelisten staar der dog en god gammel othellokage 🙂

  Udover den generelle opskrift, saa ved jeg ikke hvordan jeg laver den tynde marcipan som skal paa siderne. Jeg kan lave marcipan, men det er ikke rigtigt saa formbart og glat som jeg husker det fra Lagkagehuset 🙂

  Kan i hjaelpe med nogle ideer 🙂

  Brian

  1. Hej Brian,

   Tusinde tak for din besked. 🙂

   Hvis du er interesseret, så skal jeg gerne sende mit bud på en opskrift på en klassisk Othello lagkage, evt. til din mail? 🙂

   Hvad angår marcipanen, så vil en hjemmelavet marcipan altid blive mere grov end hvad man kan købe. I forhold til marcipanen der er omkring kagerne i lagkagehuset, så bruger lagkagehuset en anden og mere finkornet marcipan, høj sandsynligt en marcipan der hovedsageligt består af abrikoskerner og ikke mandler, dette gør marcipanen mere fin i strukturen. Jeg kan derfor kun anbefale dig, at du laver din marcipan selv, og forsøger at få mandler blended/hakket så fint som muligt. 🙂

   Jeg håber at det var svar nok, ellers må du endelig skrive igen, og hvis du er interesseret i en opskrift på en klassisk othello, så giv besked, så kan jeg som sagt sende dig en mail. 🙂

   Vh. Mia

 2. Kære Mia,
  Jeg sidder i det sydlige california og søger en lagkage opskrift, og kom forbi din webside. Skøn ide, godt layout, indbydende fotos, får lyst til at bage md det samme. Glæder mig til at prøve nogle af dine opskrifter.
  Måske jeres webside skulle være på engelsk……
  Held og lykke med dit forehavende, du er på rette vej, og at bage er et af de bedste midler, der findes, når man er lidt nede.

  Held og lykke med jer.

  Hilsner
  Anne -Marie

 3. Hej Mia. Herligt initiativ. Jeg synes det er en fantastisk måde du bruger din energi på. Skønt med en side hvor man kan bladre løs i div. opskrifter. Jeg har ikke prøvet nogen af dem endnu, men det skal nok komme, for der er så mange lækre.
  Venlig hilsen Ann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *