Lækre desserter med kaffe

Tasty homemade chocolate muffins on wooden table

Danskerne elsker kaffe, og den kan næsten ikke få nok, når der skal brygges på stempelkanderne, espressomaskinerne eller filtermaskinerne. Men har du tænkt over, at der er masser af andre måder at få kaffe med i din hverdag? Denne artikel giver dig nogle lækre bud på desserter, hvor kaffe gør sig rigtig godt.

Hvis du er vild med kaffe, så har du det præcis ligesom langt de fleste danskere. Vi er nemlig helt vilde med den varme drik, som giver os en opkvikker om morgenen og holder os i gang om eftermiddagen, når vi er ved at gå kolde. Men har du egentlig tænkt over, hvordan du kan bruge kaffe i andre sammenhænge, end når du hælder den i din kop?

Vil du gerne sikre dig, at du aldrig løber tør for kaffe? Besøg Noru for at finde gode løsninger på kaffe på abonnement.

Der er nemlig masser af muligheder for at bruge kaffe på andre måder, hvis du slet ikke kan få nok af den kraftige smag. Det vil vi her give dig nogle bud på.

Kaffemuffins

De fleste elsker vel muffins, og det er kun et spørgsmål om, hvilken smag det skal være med. De lækre, luftige kager er svære at modstå, og det er i den grad også tilfældet, hvis du laver dem med kaffesmag. Der skal ikke nødvendigvis så store mængder til for at give en stærk kaffesmag, og det er selvfølgelig individuelt, hvor kraftigt man vil have det. Det er dog sikkert, at det er et meget populært valg til enhver sammenkomst.

Hvis du godt kan lide at bage, og hvis du har mod på at kaste dig ud i muffins, som ikke er ret kompliceret, så overvej da lige at prøve med kaffe. Måske er det et stort hit for dig og dine venner.

Mousse

Chokolademousse er en af danskernes foretrukne desserter, og det forstår man godt. Den er lækker, når den er helt klassisk, og chokoladesmagen trænger igennem, men hvis du gerne vil peppe den lidt op, så kan du med fordel overveje at putte kaffe i. Det giver lidt ekstra, og det får din mousse til at blive lidt mere spændende og anderledes. Det er et hit, hvis du inviterer dine venner over til middag og gerne vil slutte af med en flot dessert.

Cheesecake

Her er der lidt tale om en ny klassiker i dansk regi, da vi først for nogle år siden er blevet rigtig vilde med cheesecake. Vi kender det fra is, hvor smagen af cheesecake ofte passer rigtig godt, men du kan også sagtens lave din egen lækre cheesecake, hvor kaffe faktisk er en super lækker ingrediens. Dog skal du være opmærksom på, at kaffen her vil trænge meget stærkt igennem, og hvis det kun skal være en lille bismag, så skal du nok være lidt forsigtig med mængden.

Milkshake

Hvis du er glad for milkshake, så skal du helt klart prøve at putte kaffe i. Det er ganske enkelt en fremragende sommerdrik, som passer perfekt, når du skal have et break fra den bagende sol. Det er super nemt at lave, og det kræver ganske få ingredienser. Du kan selvfølgelig gøre din drik mere kompliceret, men som udgangspunkt kræver det blot vaniljeis og kaffe – så er du godt i gang.

Simpel iskaffe

Iskaffe er en nem og enkelt drik, som man sjældent går galt i byen med. Du skal egentlig bare sørge for at have isterninger i din fryser og kaffe ved hånden, og så er du klar til at lave din egen iskaffe. Hvis du gerne vil have lidt sødt med, kan du overveje sirup som et twist.