Brunkager

Brunkager

Julekagen over dem alle er brunkagerne. Brunkager hører bare til en dansk jul, og jeg laver altid er par fyldte kagedåser, gerne med min niece og mine søskende. Det er familiehygge i højeste grad, og resultatet kan ikke blive dårligt.

Ingredienser

  • 250 gram smør
  • 250 gram brun farin
  • 125 gram lys sirup
  • 2 tsk. potaske
  • 1 spsk. Koldt vand
  • 4 tsk. kanel
  • 1 tsk. Stødt nellike
  • 2 tsk. Brunkagekrydderi
  • 500 gram mel
  • 200 gram smuttede mandler

Fremgangsmåde

Smelt smør, brun farin og sirup sammen i en gryde ved middel varme, når massen er ensartet, tages gryden af varmen. Potasken røres op i vandet og tilsættes til den varme blanding. Bland de resterende ingredienser sammen i en skål og rør det nu ud i den varme masse, til dejen er ensartet.

Dejen kommes nu en firkantet plastbeholder, foret med husholdningsfilm, og stilles på køl i et par timer, eller helst til dagen efter.

Dejen tages ud af plastbeholderen og filmer fjernes, der skæres nu tynde skiver af dejen, i den størrelse du ønsker dine brunkager skal være. Brunkagerne bages ved 180 grader i 10-12 minutter.

Lad de færdige brunkager køle på en rist og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.

Jeg hedder Mia og er 22 år. Jeg startede denne side, da jeg har en kæmpe interesse for kager og syntes, at der manglede en god hjemmeside med kage og dessert opskrifter. Til hverdag driver jeg webshoppen Billigepuslespil.dk og om aftenen finder du mig oftest i køkkenet med en åben ovn og alt for mange ingredienser omkring mig :-D Du kan følge mig på Google+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *