Chokolade lagkagebunde

Chokolade lagkagebund

Her får du opskriften der fjerner din mulighed for at købe dårlige, færdiglavede lagkagebunde. Denne opskrift på chokolade lagkagebunde er så simpel og fantastisk, at du ALDRIG mere vil købe færdige lagkagebunde igen.

Ingredienser til 3 bunde

  • 140 gram mel
  • 150 gram sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 spsk kakao

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse.
Sigt nu mel, bagepulver og kakao sammen i en skål og sigt det igen lidt ad gangen i æggemassen mens der vendes forsigtigt så massen bliver ensartet og forbliver luftig.
Når massen er ensartet, er den klar til at komme i forme.
Bag enten bundende en ad gangen i en springform, eller kom alt dejen i én spring form og efter bagning kan bundende skæres ud.
Hvis bundende bages hver for sig, skal de bages ved 240 grader i ca. 5 minutter alt efter hvor tykke dine bunde er.
Hvis bundende bages i en form og efter følgende skæres ud, skal de bages ved 180 grader indtil den er helt gennembagt, og ikke længere klistre når du stikker en træ tandstik i den.
Når bundende er kommet ud af ovnen skal de tages ud af formen ca. 5 minutter efter de er kommet ud.
Sørg evt. for at løsne bundende lidt i kanten før springformen åbnes helt, for at undgå at bundende revner.

Vil du hellere lave en normal (hvid) lagkagebund, kan du finde en god opskrift på normale lagkagebunde her

15 thoughts on “Chokolade lagkagebunde

  1. Du er da også for god Mia :-).

    Jeg delt din side ude mange mennekser og de er blevet afsindig glade for den.
    Thumbs up and keep the good work 😉

    1. Opskriften her giver 3 lagkagebunde, hvis man bruger en alm. springform. Hvis man vil lave formene i en bradepande, får man ca. 1 stor bund, af denne opskrift. 🙂

      1. Når jeg laver dem i bradepande, bruger jeg en hel opskrift pr bradepande! Virker perfekt

  2. Hej Mia,
    Super god og simpel opskrift! Synes dog dejen minder meget om nutella-konsistens, så tilføjede et skvæt mælk for at gøre det lettere at fordele i formen. Med stor succes!
    Nu mangler jeg bare at lave chokolademousse, hindbærmousse og romcreme, og kagen bliver perfekt!
    Kh Luca

  3. God opskrift, men umulig at fordele. Måtte tilføje meget mere væde (kan være man skal bruge tre meget store æg?) end der står i opskriften blot for at få den til at samarbejde. Ville være rart, hvis du tilføjede hvilken konsistens dejen skal have på forskellige tidspunkter. Hjælper som Luca har skrevet ovenfor at hælde lidt mælk over dejen til sidst ved udsmøring. Jeg savner også beskrivelse af, hvor tyk dejen skal smøres ud, hvis man bager hver bund individuelt. Håber, du vil opdatere. På forhånd tak.

  4. Hvordan skærer man lettest kagen igennem til 3 bunde? Med en paletkniv? Jeg er bekymret for at de ikke bliver lige tygge eller at de går i stykker.

  5. Tak for opskriften, Mia – den hopper næsten selv ud af formen – helt perfekt 🙂

Der er lukket for kommentarer.