Honningkager

Ingredienser til ca. 100 stk.

Grunddej:

  • 1250 gram honning
  • 1250 gram mel

Øvrige ingredienser:

  • 25 gram honningkagekrydderi
  • 5 gram nellike
  • 25 gram kanel
  • 25 gram hjortetaksalt
  • 25 gram potaske
  • 6 æggeblommer

Fremgangsmåde

Grunddej:

Bland ingredienserne til grunddejen sammen, helst med en røremaskine for bedste resultat.
Stil dejen, tildækket, i køleskabet i minimum 14 dage. Helst 4-5 uger.
Efter hviletiden
Potasken og hjortetaksalten blandes op i lidt vand i en lille skål.
Alle ingredienser blandes godt sammen med grunddejen, det kan godt lade sig gøre at ælte det sammen i hænderne, men det er en større opgave, så en røremaskine er at foretrække, men tag grunddejen i lidt af gangen, da den kan være meget hård.
Når honningkagedejen er godt æltet sammen, rulles den ud på et melet bord, brug rigeligt med mel, så dejen ikke klistre til bordet. Rul dejen ud på 5-7 mm, gør det ikke for tyndt da kagerne vil blive tørre efter bagning.
Den ud rullede honningkagedej, stikkes nu ud med dine favorit kage udstikker og bages ved 190 grader i ca. 15 minutter.
De færdige honningkager skal gerne stå en uge i køleskabet inden der kommer chokolade på og de nydes, men dette kan undlades.
Pensel chokolade over honningkagerne, og de er nu klar til at blive spist.
Honningkagerne kan kommes i poser og fryses ned. Med en portion på denne størrelse, kan det være en god ide at nøjes med at have en kagedåse fyldt, og løbende tage nogen op af fryseren.
God fornøjelse! 🙂

Jeg hedder Mia og er 22 år. Jeg startede denne side, da jeg har en kæmpe interesse for kager og syntes, at der manglede en god hjemmeside med kage og dessert opskrifter. Til hverdag driver jeg webshoppen Billigepuslespil.dk og om aftenen finder du mig oftest i køkkenet med en åben ovn og alt for mange ingredienser omkring mig :-D Du kan følge mig på Google+

2 tanker om “Honningkager

  1. Hejsa (:
    Kan du huske, hvordan disse honninghjerter blev? Altså blev de bløde eller sprøde og hvordan var de smagsmæssigt? 🙂
    Knus

    1. Hej Anja
      Resultatet afhænger af hvor tyndt du ruller dejen ud samt bagetiden. Hvis du ønsker bløde honningkager, så skal dejen ikke rulles for tyndt ud og man skal selvfølgelig også passe på med at bage dem for længe. Omvendt, vil du have dem mere sprød, skal dejen blot rulles tyndere ud og bages lidt ekstra. Det er faktisk nemmest at forsøge sig lidt frem med de første par stykker, da alle ovne er forskellige 🙂
      Jeg synes at disse honningkager har en super lækker smag, det er bestemt den bedste opskrift jeg har prøvet 🙂

      God fornøjelse med bageriet, lad mig endelig vide hvordan resultatet bliver 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *