Perfect pastries har givet os mange gode opskrifter her på siden, og denne opskrift på barer med karameldrøm er intet mindre end fantastisk.
Ingredienser til 14-16 stk.
Bund:
- 50 gram sukker
- 115 gram smør
- 150 gram mel
- 1 tsk vaniljesukker
Karamelmasse:
- 200 gram smør
- 120 gram sukker
- 3 spsk. sirup
- 25 gram finthakkede hasselnødder
- 25 gram finthakkede mandler
- 1 dåse kondenseret mælk
Overtræk:
- 200 gram chokolade
Fremgangsmåde
Bund
Bunden bages først: Ælt sukker, smør og melen sammen med hænderne til dejen er fast. Beklæd en bradepande ( ca. 23×23 cm) med bagepapir, og læg den rullede dej i bradepanden. Dejen skal ca. bages i 15 min. eller til bunden er ved at være gylden.
Karamelmasse
Karamelmassen laves mens bunden er i ovnen: Sukker, smør, kondenseret mælk og sirup hældes i en gryde, og varmes ved svag varme til sukkeret er opløst. Karamelmassen skal nu op at koge, og derefter simre i ca. 10 min. med konstant omrøring ellers vil det brænde på. Når massen er ved at være tyk og en smule mørkere, tages det af varmen, og de finthakket nødder puttes i. Hæld den varme karamelmasse over den nybagte bund, og sæt den i køleskabet.
Overtræk
Når karamelmassen er kold, lidt hård og fast smeltes chokoladen via vandbad. Når chokoladen er smeltet hældes det over karamelmassen og skal igen i køleskabet.
Når chokoladen er stivnet kan barerne skæres ud, så der cirka er 14-16 stykker.
Noter
Opbevares i en lufttæt boks i køleskabet.