Perfect pastries har leveret denne opskrift til os på Flødeboller med hindbærskum. En rigtig dejlig flødebolle version, som kun kan anbefales at prøve.
Ingredienser til 14 stk.
Bund:
- Marcipan
Skum:
- 150 gram sukker
- ½ dl vand
- 150 gram frosne hindbær
- 75 gram pasteuriserede æggehvider
Overtræk:
- 125 gram mørk chokolade
- evt. krymmel, frysetørret hindbær eller andet til pynt.
Fremgangsmåde
Bund
Marcipanen formes til en pølse, og der skæres cirka 14 skiver ud med en tykkelse på 3 mm.
De bages i cirka 6-8 min ved 175°
Skum
Hindbærerne koges, så lidt af væsken fra dem forsvinder. Lad det køle af.
Mens koges sukkeret og vandet op i cirka 2 min.
Når sukkermassen har kogt piskes æggehviderne let, og sukkermassen tilsættes.
Pisk æggehviderne meget stive. Det tager cirka 10 min. mere.
Når æggerhviderne er stive vendes hindbærerne forsigtigt i, og puttes i en sprøjtepose.
Sprøjt hindbærskummet på de kolde marcipanbunde, og bag flødeboller i cirka 5 min ved 175° , til de har en fast overflade og skummet er lidt gyldent.
Overtræk
Smelt chokoladen via vandbad, og brug en ske eller pensel til at dække flødebollerne med chokolade.
Evt. drys lidt krymmel på dem til sidst.