Citron Soufflé

Citron soufflé

Soufflé er en kage som mange har problemer med og er bange for at lave, men det behøver slet ikke være så svær. Med denne opskrift på citron soufflé, bør alle være i stand til at få succes med at lave en soufflé

Ingredienser til 4 personer

  • 3 pastueriserede æggeblommer
  • 1 spsk mel
  • 1 citron
  • 1½ dl mælk
  • 3 pastueriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker
  • lidt smør til at smørrer formene
  • lidt sukker til at drysse skålene med
  • evt. lidt flormelis til at drysse over den færdige soufflé

Fremgangsmåde

Start med at piske æggeblommer grundigt sammen med mel samt saft og revet skal fra en citron (Andre citrus frugter, som f.eks lime og appelsin kan også bruges).

Giv mælk og de 3 spsk sukker et hurtigt opkog og hæld det nu over i æggemassen mens der piskes grundigt.

Kom det hele tilbage i gryden og lad det koge lidt under konstant piskning. Nu hældes massen over i en skål og stilles til afkøling.

Mens massen køler af, piskes æggehviderne med den ene spsk sukker, fortsæt til massen er stiv.

Æggehviderne vendes nu i den anden let afkølede æggemasse, når dejen er ensartet kommes den i portions formene. Husk at formene skal være grundigt smurt med smør og efterfølgende drysset med sukker.

Sæt souffleterne i ovnen i ca 12 minutter ved 200 grader.

Kagerne serveres straks evt. men et drys flormelis over.