Fynsk brunsviger

Her finer du opskriften på den traditionelle fynske brunsviger. En rigtig gammel opskrift, men den er stadig ikke overgået af nyere opskrifter på fynsk brunsviger. 

Ingredienser

Dejen:

  • 1½ dl mælk
  • 25 gram gær
  • 25 gram sukker
  • Et nip salt
  • 150 gram mel
  • 25 gram smør

Fyldet:

  • 150 gram brunt farin
  • 125 gram smør
  • 4½ spsk. sirup

Fremgangsmåde

Start med at opløse gæren i mælken, alle de andre ingredienser tilsættes og dejen æltes sammen, det kan være en fordel at bruge en røremaskine. Lad dejen hæve i 10-15 minutter. Imens dejen hæver, laves fyldet.

Alle ingredienserne kommes i en gryde og varmes op under omrøring, massen er klar, når den er ensartet og nu tages gryden af varmen.

Dejen rulles nu ud (ca. 35 cm*25 cm) og lægges på en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Fordel fyldet over dejen og lav nu fordybninger i dejen med dine fingre, dejen skal nu hæve 25 minutter. Når dejen er færdig med at hæve, laves der igen flere fordybninger med fingrene. Jo flere fordybninger man laver, jo bedre bliver resultatet. Din brunsviger er nu klar til at komme i ovnen ved 180 grader i cm 15 minutter.