Disse chokolade småkager er helt fantastisk gode. Jeg plejer gerne at lave to kagedåser i starten af December, så vi har chokolade småkager igennem hele jule måneden. Prøv min opskrift her.
Ingredienser 15-20 stk
- 125 gram blødt usaltet smør
- 50 gram farin
- 150 gram mel
- 2 spsk kakao
- ½ tsk bagepulver
- Et nip salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 60 gram groftrevet marcipan
- 50 gram finthakket chokolade
Fremgangsmåde
Pisk farin og smør sammen, tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen ensartet.
Rul dejen ud i stænger med en diameter på ca. 4-5 cm og lig dem på køl i en par timer, dejstængerne kan også pakkes ind i stanniol og fryses med, så er der friskbagte småkager på ingen tid.
Skær nu rullen i skiver på ca. 5 mm, læg dem på en bageplade med lidt mellemrum, så de ikke flyder sammen.
Bag kagerne ved 200 grader i 10-15 minutter.
Når kagerne er helt kolde skal de i en kagedåse, men først når de er helt kolde ellers bliver de bløde.
Hej Mia
Jeg skal bage småkager med min niece på søndag og søgte i den forbindelse inspiration på din side er og lagde lige mærke til, at du skriver at rullen skal have en diameter på 4 cm, men de også skal skæres ud i 3-4cm tykkelse, det håber jeg ikke, for så bliver der ikke mange småkager ud af din opskrift, går ud fra du mener 3-4 mm tykkelse ik ?
Hej,
Jeg kan godt se at der var lidt fejl i den opskrift, det undskylder jeg mange gange, jeg har netop opdateret opskriften, så det hele passer.
Jeg håber du kan bruge opskriften.
Vh. Mia