Her får du opskriften på nogle kanon gode hindbør muffins.
Ingredienser 12-15 stk
- 300 gram mel
- 2½ tsk vaniljesukker
- ½ tsk natron
- 1½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 120 gram sukker
- 2½ dl mælk
- 2 æg
- 80 gram smeltet smør
- 100 gram hindbær (friske eller frosne)
Fremgangsmåde
Sigt mel, vaniljesukker, natron, bagepulver og salt sammen i en skål, tilsæt sukker.
Pisk mælk og æg sammen i en skål.
Pisk mælken og æggene i de tørre ingredienser til dejen er jævn.
Rør til sidst den smeltede smør i dejen.
Fordel dejen i muffins forme, gerne i silikoneforme.
Kom nu lidt hindbær i hver form.
Bag kagerne ved 190 grader i ca. 20 minutter.
Kan de fryses ned?
Ja, de kan sagtens fryses 🙂
Kan man ikke putte hindbærene i selve dejen i stedet for på toppen af muffinsne ?
Hej Sandrea.
Det kan du helt bestemt. Du risikerer bare at de bliver lidt blødere og mister lidt smag, men prøv dig endelig ad. Du kan ikke gøre noget “forkert” og, hvem ved? Måske bliver den opskrift endnu bedre? 🙂
Meld endelig tilbage, hvad du har fundet ud af.
Mvh Mia 🙂
Hvis man bruger hindbær fra frost har jeg hørt at de skal koges 1 minut inden brug ???
Det er rigtigt. Du risikere at blive smittet med nogle sygdomme, hvis du ikke koger dem. Når det så er sagt, så koger jeg aldrig mine hindbær og jeg er endnu ikke blevet syg. Men hvert år er der en bunke danskere der desværre bliver ramt med roskilde syge og lign. så du bør selvfølgelig koge dem først.
Super lækker opskrift – tak for den.
Jeg valgte at tilpasse den lidt for at glæde min veganske roomie.
Mælken blev skiftet ud med mandelmælk, jeg brugte kokosolie i stedet for smør, og æggene blev erstattet af 1 dl æblejuice + 1/2 tsk ekstra natron.
De blev ikke bare rigtig gode, men faktisk nogle af de bedste muffins, jeg nogensinde har bagt!
Og kombineret med lidt frosting af kokosolie, flormelis, lidt vanilje og lidt mandelmælk var det helt fantastisk til hindbærrenes syrlige smag.
Super god opskrift
og det er ikke nødvendigt at koge hindbærrene da alle de bakterier som kan være i hindbærrene vil være døde når de er færdig bagt 😀