Lusiabrød er super sprøde og velsmagende. De er som perfekte som en sideanretning/tilbehør til din mad. Her er min opskrift.
Ingredienser til ca. 12 stk
- 400 gram mel
- 75 gram smeltet smør
- 1½ dl mælk
- 25 gram gær
- 1½ tsk sukker
- 1/4 tsk safrantråde
- 1 æg
- ½ tsk salt
Fremgangsmåde
Smelt smørren og hæld den i en skål med en kølige mælk.
Opløs gæren heri.
Knus sukker og safran sammen i en morter eller med en kniv på en skærebræt.
Rør safran/sukker ud i mælkeblandingen sammen med de sidste ingredienser.
Bland dejen grundigt sammen med en røremaskine eller med hård hånd og en ske.
Lad dejen hæve ½ time tildækket et lunt sted.
Form dejen til Lusiabrød og lad dem efterhæve ca. 15 minutter.
Pansl med æg og pynt med rosiner eller korender.
Bages ved 225 grader i ca. 12 minutter.