Ingredienser 6-8 personer
- 150 gram smeltet smør
- 150 gram sukker
- 2 æg
- 150 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1 dl mælk
Fyld:
- 2 store æbler
- 3 tsk kanel
- 3 spsk sukker
- 100 gram grofthakkede mandler
Fremgangsmåde
Rør smør og sukker sammen og tilsæt æggene et af gangen.
sigt mel, bagepulver og kanel i dejen og vend det sammen med en dejskraber.
Rør til sidst mælke i dejen, til den er ensartet.
Skræl æblerne og skær dem i både.
Fordel halvdelen af dejen i en form.
Fordel æblebådene i formen, drys kanel (3 tsk.), sukker (3 spsk) og halvdelen af mandlerne oven på æblebådene. Kom resten af dejen i formen og drys resten af mandlerne over kagen.
Bag den ved 200 grader i ca. 30 minutter