Æblekage med mandler

Ingredienser 6-8 personer

  • 150 gram smeltet smør
  • 150 gram sukker
  • 2 æg
  • 150 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl mælk

Fyld:

  • 2 store æbler
  • 3 tsk kanel
  • 3 spsk sukker
  • 100 gram grofthakkede mandler

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker sammen og tilsæt æggene et af gangen.
sigt mel, bagepulver og kanel i dejen og vend det sammen med en dejskraber.
Rør til sidst mælke i dejen, til den er ensartet.

Skræl æblerne og skær dem i både.
Fordel halvdelen af dejen i en form.
Fordel æblebådene i formen, drys kanel (3 tsk.), sukker (3 spsk) og halvdelen af mandlerne oven på æblebådene. Kom resten af dejen i formen og drys resten af mandlerne over kagen.
Bag den ved 200 grader i ca. 30 minutter