Mangler du en super god og simpel opskrift på en banankage, så bør du prøve denne. Jeg syntes den er super god, og jeg plejer gerne at lave den, når vi har nogle bananer der er begyndt at blive lidt for modne.
Ingredienser 15 stk
- 150 gram blødt smør
- 250 sukker
- 2 æg
- 300 gram mel
- 1 tsk natron
- 2 tsk bagepulver
- 4 modne bananer
- ½ dl mælk
Fremgangsmåde
Pisk smør og sukker grundigt sammen og tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes, brug en røremaskine eller en håndmikser.
Sigt mel, natron og bagepulver sammen.
Mos bananerne groft med en gaffel, det gør ikke noget at der er lidt ”klumper” tilbage, dette vil give kagen tekstur og smag.
Kom melblanding, bananer og mælk i dejen og bland det med en dejskraber til dejen er ensartet. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 24 * 26 cm).
Bag kagen ved 175° nederste i ovnen ca. 50 min. Prøv med efter med en kødnål eller en tandstik. Dejen må ikke hænge ved.
Tip:
Smelt evt. noget chokolade, som fordeles på kagen.