En rigtig god måde, at få en anderledes brunsviger på, er ved at lave den som boller. Perfect patries har givet os denne opskrift på brunsvigerboller.

Ingredienser til 6-8 boller

Dej:

  • 25 gram smør
  • 2 dl mælk
  • 25 gram gær
  • 250 gram mel
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt

Topping:

  • 75 gram smør
  • 75 gram farin
  • ½ spsk lys sirup

Glasur:

  • Flormelis
  • saft med frugtsmag

Fremgangsmåde

Bolledej
Smelt smørret i en gryde. Når det er smeltet hældes mælken i. Når blandingen er lillefingervarm hældes det over i en skål, og gæren røres i.
Salt, sukker og hvedemel puttes i den flydende blanding og æltes godt. Lad dejen stå et lunt sted i 30 min.
Dejen hældes ud på et melet bord, og æltes igennem. Skær dejen ud i 16 dele og form dem til boller. Lad dejen hæve i 30 min. til.

Topping
Mens dejen hæver laves toppingen. Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde. Når alt er smeltet skal det op at koge mens det omrøres i cirka 10-15 min.
Når bollerne er hævet prikkes der med tommelfingeren 6-8 huller. Hæld din topping på bollerne, og sæt dem i ovnen i cirka 10 min. på 180°

Glasur
Når bollerne er kolde sprøjtes glasuren ud med en sprøjtepose, så det ligner hjerter.
Noter:

Noter
Hvis de topping skulle ske at blive en meget tyk masse efter det har kogt, kan den sagtens bruges alligevel. Bare brug en teske til at fylde hullerne i bollerne ud med!