En rigtig god måde, at få en anderledes brunsviger på, er ved at lave den som boller. Perfect patries har givet os denne opskrift på brunsvigerboller.
Ingredienser til 6-8 boller
Dej:
- 25 gram smør
- 2 dl mælk
- 25 gram gær
- 250 gram mel
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
Topping:
- 75 gram smør
- 75 gram farin
- ½ spsk lys sirup
Glasur:
- Flormelis
- saft med frugtsmag
Fremgangsmåde
Bolledej
Smelt smørret i en gryde. Når det er smeltet hældes mælken i. Når blandingen er lillefingervarm hældes det over i en skål, og gæren røres i.
Salt, sukker og hvedemel puttes i den flydende blanding og æltes godt. Lad dejen stå et lunt sted i 30 min.
Dejen hældes ud på et melet bord, og æltes igennem. Skær dejen ud i 16 dele og form dem til boller. Lad dejen hæve i 30 min. til.
Topping
Mens dejen hæver laves toppingen. Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde. Når alt er smeltet skal det op at koge mens det omrøres i cirka 10-15 min.
Når bollerne er hævet prikkes der med tommelfingeren 6-8 huller. Hæld din topping på bollerne, og sæt dem i ovnen i cirka 10 min. på 180°
Glasur
Når bollerne er kolde sprøjtes glasuren ud med en sprøjtepose, så det ligner hjerter.
Noter:
Noter
Hvis de topping skulle ske at blive en meget tyk masse efter det har kogt, kan den sagtens bruges alligevel. Bare brug en teske til at fylde hullerne i bollerne ud med!