Hvordan ville du lave en omvendt banankage? Jeg ville nok ende med at lave en chokoladekage med bananstykker, som jeg tilfældigvis har eksperimenteret med. Resultatet er intet mindre end himmelsk!
Ingredienser 14-16 stykker
- 150 gram smør
- 200 gram sukker
- 100 gram groftrevet marcipan
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 2 bananer skåret i skiver
- 100 gram hakket chokolade
- 1 tsk bagepulver
- 225 gram mel
Fremgangsmåde
Pisk smør og sukker grundigt sammen og rør den revne marcipan og vanilje sukkeret i massen.
Tilsæt æggene, det kan være en fordel at slå dem ud i en kop først, for at undgå at der kommer skaller i dejen.
Rør æggene ud i dejen og bland banan stykkerne og den hakkede chokolade i dejen.
Sigt til sidst mel og bagepulver i dejen og rør den ensartet.
Kom dejen i en passende form, der enten er smurt godt eller beklædt med bagepapir.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 1 time.
Når du tager den ud af ovnen skal den køle af i formen.
Server helst kagen mens den stadig er lun, den smager dog også godt selvom den bliver helt afkølet.