Drømmekage fra Brovst

Drømmekager er en af mine favorit kager, men drømmekage fra Brovst må være en af de absolut bedste. Dette er en klassiske opskrift på drømmekage fra Brovst, som jeg virkelig er vild med.

Ingredienser

Kagen:

  • 4 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 300 gram sukker
  • 250 gram mel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 50 gram smeltet smør

Fyld:

  • 125 gram smør
  • ½ dl mælk
  • 225 gram brun farin
  • 150 gram kokosmel

Fremgangsmåde

Æg, vaniljesukker og sukker piskes grundigt sammen i en skål. Mel og bagepulver sigtes op i massen og dejen røres jævn mens mælken tilsættes. Til sidst tilsættes den smeltede smør.

Dejen kommes i en lille bradepande 22*30 cm eller en springform ca. 25 cm i diameter, og bages i ca. 20 minutter ved 200 grader midt i ovnen, husk at holde øje med kagen, da bagetiden kan variere fra ovn til ovn.

Mens kagen er i ovnen, kommes alle ingredienserne til fyldet op i en gryde, det smeltes sammen under omrøring, når massen er jævn, kan det komme på den gennembagte kage, hvorefter kagen stilles tilbage i ovnen i ca. 5 minutter ved 225 grader.