Ingredienser 24 stk
- 4 æg
- 200 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 170 gram mel
- 2 spsk kanel
- 2½ tsk bagepulver
- 170 gram smør
- 2 gulerødder
Frosting:
- 250 gram flødeost
- 600 gram flormelis
- 100 gram blødt usaltet smør
- 2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
Cupcakes
Start med at dele de fire æg, blommer for sig og hvider for sig, det er meget vigtigt at der ikke kommer noget æggeblomme i hviderne.
Æggeblommer, sukker og vaniljesukker piskes nu sammen til det er en hvid og luftig masse.
Pisk nu æggehviderne hel stive.
Mel, kanel og bagepulver sigtes sammen i en skål, og smørret smeltes i en gryde.
Tilsæt nu på skift melblandingen og det smeltede smør i de piskede æggeblommer indtil dejen har en ensartet konsistens.
Efterfølgende vendes de groftrevne gulerødder i dejen.
Til sidst vendes de piskede æggehvider forsigtigt i dejen, sørg for at bevarer dejens luftighed så meget som muligt.
Hæl nu dejen i nogel cupcake forme og bag dem i ca. 15 min, eller indtil de er færdige ved 180 grader.
Tag cupcakesne ud af ovnen og stil dem til afkøling inden du kommer frosting på.
Frosting
Start med at pisk smør og flormelis grundigt sammen. Helst med en røremaskine.
Tilsæt flødeost og vaniljesukker, og pisk massen til den er ensartet.
Frostingen er nu klar
Frostingen skal bruges samme dag eller dagen efter for at bevarer en god konsistens.
Sprøjt dine cupcakes op med frostingen, og pynt kagen efter eget valg.
Dine gulerods cupcakes med cheesefrosting er nu klar til servering. God appetit 🙂