Ingredienser 20 personer
- 500 gram marcipan
- 3 stk pastrueiserede æggehvider
- 200 gram sukker
- 200 gram flormelis
Fremgangsmåde
Bland Marcipan og sukker grundigt sammen og tilsæt 2 æggehvider, til massen har en passende konsistens, er den blevet for tynd kan der tilsættes lidt ekstra marcipan. (En røremaskine anbefales.)
Rul dejen ud i pølser med ca. samme tykkelse som en tommelfinger, giv pølserne et let tryk på to sider, så den bliver lidt spids.
Skær pølsen i stykker, stykkerne skal være henholdsvis 10, 12, 14, 16, 18, 20 cm, øg hele tiden længden med 2 cm.
Stykkerne samles, lægges på bageplader og formes så de er helt runde.
Giv nu stykkerne et let tryk ovenpå, så de alle sammen har en ens højde, dette sikrer også at toppen vil stå lige.
Bag ringene i 6-8 minutter ved 210 grader.
Sådan laver du glasur og bygger din kransekage top:
Den sidste æggehvide og flormelisen blandes sammen, kommes i en sprøjtepose og sprøjtes nu ud på kransekagestykkerne.
Start med den største ring, læg den på et fad, sprøjt glasuren på, læg den næste ring over i den fugtige glasur, sprøjt mønster på den, fortsæt med den næste ring igen og igen indtil du når toppen.
Pynt med chokolade snirkler, blad guld eller andet efter lyst og behov.
Noter
Du kan dyppe bunden af hver bagt kransekage ring i chokolade, og lade det tørre før du begynder, at stable kransekagen.