Ingredienser 6 personer
Mandelbunde:
- 150 gram blødt smør
- 150 gram mel
- 75 gram sukker
- 1 tsk kanel
- 150 gram blendede mandler
Pynt:
- 150 gram mørk chokolade
Fyld:
- ½ liter piskefløde
- 100 gram finthakket chokolade
Fremgangsmåde
Bunde
Bland/ælt smør, mel og sukker sammen.
Tilsæt kanel og de blendede mandler og ælt det godt.
Del dejen i 18 klumper, tryk klumperne let ud på bagepapir.
Vælg selv om de skal formes runde, firkantet eller en helt anden form.
Bag bundend ved 200 grader i ca. 5 minutter.
Pynten
Smelt de 150 gram chokolade og fordel chokoladen på 6 af bundene.
Fyldet
Fyldet må først komme mellem kagerne lidt før servering, da bundene ellers vil blive helt bløde, men fyldet kan stå klar, så er det hurtigt overstået.
Pisk fløden til skum og vend chokoladen i.
Når kagerne skal serveres, sprøjtes der fyld på den nederste bund, læg en ny bund, med endnu et lag fyld og til sidst bunden med chokolade på.
Pynt nu kagerne som du selv syntes, evt. med chokoladesnirkler.