Napoleonshatte

Vil du lave lækre napoleonshatte, som dem du kan købe ved bageren, så er dette opskriften du skal bruge.  

Ingredienser til 15-20 stk

Mørdej:

  • 165 gram flormelis
  • 333 gram blødt smør
  • 500 gram mel
  • 1 æg

Kransekagemasse:

  • 100 gram sukker
  • 250 gram marcipan
  • 1 bæger pastueriserede æggehvide

Pynt:

  • ca. 250 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

Mørdej:
Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne eller en røremaskine.
Stop med at ælte dejen lige når den er ensartet.
Stil mørdejen i køleskabet ca. ½ time.

Kransekagemasse:
Ælt sukker og marcipan sammen med æggehviden til massen er ensartet.

Kagen:
Rul mørdejen ud og udstik cirkler af dejen.
Rul kugler af kransekagemassen.
Placer kuglen af kransekagemasse midt på en cirkel og tryk siderne af mærdej op omkring kransekagemassen.
Bag kagerne ved 190 grader i ca. 10 minutter, de skal være let gyldne.
Når kagerne er kolde, dyppes bunden i tempereret chokolade.