Red velvet cupcakes er blandt de absolut mest populære cupcakes i Amerika og jeg forstår dem godt. Red velvet cupcakes er bare super gode. Dette er min bedste opskrift på red velvet cupcakes, tilpasset danske ingredienser.
Ingredienser til ca. 16 stk
- 125 gram smeltet smør
- 300 gram sukker
- 2 æg
- 20 gram kakao
- 2½ spsk rød frugtfarve
- 2 tsk vaniljesukker
- 300 gram mel
- 1 tsk salt
- 2½ dl kærnemælk
- 1 tsk natron
Frosting:
- 100 gram blød usaltet smør
- 300 gram flormelis
- 200 gram fed creme fraiche
- 50-100 gram flormelis (smag til)
Fremgangsmåde
Red Velvet cupcakes:
Pisk smør og sukker grundigt sammen med en håndmikser eller en røremaskine.
Rør æggene i et ad gangen.
Bland kakao, frugtfarve og vanilje i en lille skål, rør det sammen til det er ensartet.
Rør farveblandingen i smør blandingen, til dejen er ensartet.
Sigt salt og mel og natron sammen i en skål og rør det skiftevis i dejen sammen med kærnemælken.
Når dejen er ensartet kommes den i muffins forme, gerne silikoneforme.
Bag kagerne ved 190 grader i ca. 20 minutter
Mens kagerne køler af, kan du lave frostingen.
Frosting:
Pisk smør, flødeost og cremefraiche grundigt sammen, det er vigtigt at smørren er helt blød, ellers klumper den i frostingen.
Smag til med flormelis.
Pynt:
Pynt kagerne med frosting og valgfri pynt.