Sarah bernhardt er den perfekte kombination af kransekagemasse og chokolademousse. Det er en lille, lækker kage med en kæmpe smagsoplevelse.
Ingredienser ca. 15 stk
Kransekagemasse:
- 2 æggehvider
- 100 gram sukker
- 300 gram marcipan
Fyld:
- 1 blad husblas
- 3 dl fløde
- 150 gram mørk chokolade
Pynt:
- 250 gram chokolade
- pynt, f.eks. frysetørret hindbær
Fremgangsmåde
Kransekagemasse:
Ælt marcipan og sukker sammen, brug en røremaskine eller hænderne.
Tilsæt æggehviderne til massen har en passende konsistens, ikke for stiv (så er massen ikke til at trykke ud af sprøjteposen), ikke for blød (så flyder kagerne ud).
Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt toppe på et stykke bagepapir.
Bag kagerne ved 190 grader i 8-10 minutter alt after størrelse på kagerne.
Fyld:
Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand.
Varm fløden op til lige før kogepunktet og tag gryden af varmen.
Hak chokoladen fint.
Hæld fløden over chokoladen og rør til chokoladen er opløst.
Vrid husblassen op for vand og kom det i den varme fløde.
Rør til husblassen er opløst.
Stil det nu på køl, min 3 timer, helst til dagen efter, husk at komme et stykke film ned over “cremen”.
Når cremen er kold piskes den op med en håndmikser.
Kom cremen i en sprøjtepose med en glat tyl.
Sprøjt små klatter creme på kransekagerne.
Stil kagerne på køl i ca. en time.
Pynt:
Temperer chokoladen.
Dyp kagerne i chokoladen og giv dem et drys frysetørret hindbær.