Pavlova

Pavlova

Hvis du har en rigtig sød tand, og en svaghed for marengs, så er dette opskriften til dig. De er utrolig gode og jeg kan kun anbefale dig at prøve opskriften i dag. 

Ingredienser til 8 stk.

Kagen:

  • 6 æggehvider
  • et nip salt
  • 450 gram sukker
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 2 tsk eddike

Pynt:

  • 350 gram frisk frugt
  • 3 dl fløde

Fremgangsmåde

Pisk æggehvider og salt til en fast skum og tilsæt nu 3/4 af sukkeret ca. 320 gram, og fortsæt nu med at piske skummet til det er helt stift. Vend vaniljesukker, eddike og resten af sukkeret i skummen.

Kom massen i en strøjtepose med en stjernetyl og begynd nu med at strøjte toppe ud på papiret, til du synes de har passende størrelser, ca 10 cm i diameter og ca. 3-4 cm høje.

Bag dem ved 100 grader i ca 1 – 1½ time, kagerne skal være tørre uden på og seje inden i.

Lad dem køle på en rist.

Pisk fløden til skum og farv det evt med noget frugtfarve.

Kom flødeskummen i en sprøjtepose med en stjernetyl og pynt de afkølede kager af lige før servering både med skum og bær.