Jeg har ofte irriteret mig over, at mit rugbrød ikke er blevet spist op og derfor bare burde smides ud, men så fik jeg heldigvis et rigtig godt tip.
Tørt rugbrød behøver nemlig ikke smides ud! Det kan faktisk laves til nogle utrolig lækre, appetitlige og sunde snacks på bare 10 min.
Det eneste du skal bruge er:
- Noget rugbrød der ikke for uspiseligt.
- En god olivenolie.
- Noget groft salt.
Sådan gør du:
- Skær rugbrødet i normale skiver på ca. 0,8 cm tykkelse. (Det kommer sig ikke så nøje)
- Skær rugbrødsskiverne i stave med en bredde på ca. 1 cm.
- Smør eller dyb stavene i noget olivenolie. De skal ikke være total gennemblødte.
- Drys lidt groft salt over stavene. Ikke alt for meget, men en lille smule.
- Bag dem nu ved ca. 200 grader indtil de er sprøde. (Men ikke sorte, så smager de ikke godt!).
- Tag dem ud og lad dem køle af.
- Når de er kolde kan du gemme dem væk i en tæt-lukket kagedåse eller spise dem med det samme. Har du børn, kan du roligt vide dig sikker på, at de bliver spist i løbet af få sekunder.
Jeg modtog et lille tip fra Christina der til dagligt driver hjemmesiden baby-og-boern.dk: For at gøre dem lidt mere spændende, kan du rive økologisk appelsinskal over dine rugbrødsstænger. Det giver dem en sydlandsk smag af appelsin. Du kan evt. også hælde lidt lime juice over dem, hvis du ønsker en syrlig smag.