Jeg har hørt mange historie om “The Hummingbird Bakery”, så jeg købte med glæde bogen, og nu er det tid til, at den får sin dom.
Jeg faldt over denne bog i Bilka, hvor jeg hurtigt bestemte mig for, at den måtte jeg bare have. Jeg er utrolig fascineret af Hummingbird Bakery og glædede mig derfor til at prøve nogle af deres lækre opskrifter af. Forventningerne var derfor meget store, inden jeg for alvor fordybede mig i opskrifterne.
Bogen åbnes
Bogen er lavet i farver du med det samme vil lægge mærke til, på den gode måde, og den har et enkelt, elegant og spændende udseende. Når du åbner bogen, vil du først blive mødt af en indholdsfortegnelse der er delt op i højtider og mærkedage, en super god funktion, da du hurtigt kan finde juleopskrifter eller, hvad du ellers lige leder efter.
Efter indholdsfortegnelsen kommer vi til en indledning der fortæller lidt om, hvordan Hummingbird Bakery udvikler opskrifter. Disse sider virker mere som fyld tekst, og giver ikke nogen god information.
Efter indledningen kommer vi til de forskellige opskrifter. Til de fleste af opskrifterne er der et rigtig flot og indbydende billede. Farver spiller rigtig godt sammen med tekstens opbygning og vækker hurtigt appetitten.
Opskriften er bygget meget simpelt op. Der er en sigende overskrift, og en lille indledning der giver en god beskrivelse af kagen. Det er nemt at overskue, hvad du skal bruge til dejen, frostingen eller hvad du ellers lige skal lave. Fremgangsmåden er beskrevet meget tydeligt, og i sprog som alle vil kunne forstå.
Når du engang er kommet igennem alle opskrifterne, vil du komme til et kapitel kaldet: Bagetips. Her kommer der nogle gode råd til, hvordan du forbedre din teknik, hvilket udstyr der anbefales, metoder og teknik, der er nogle få billeder der viser, hvordan du eksempelvis dekorere en cupcake med frosting. Der er nogle sider med ideer til pynt og råd til, hvordan du laver dit eget pynt.
Bagerst i bogen støder du på en side, hvor de henviser til forskellige webshops, hvor du kan købe nogle af redskaberne der bliver nævnt i bogen, og et register, hvor du hurtigt og nemt kan slå en opskrift eller ingrediens op.
Bogen bliver afsluttet med lidt hurtig information om Hummingbird Bakery, forfatteren Tarek Malouf og et afsnit, hvor de takker de folk der har hjulpet dem med at lave bogen.
Konklusion
Jeg havde meget store forventninger til denne bog, inden jeg gik igang med den. Heldigvis blev jeg ikke skuffet. Den har en masse gode opskrifter, med et flot layout og lækre billeder. Der er dog nogle få fejl/skuffelser i bogen.
Da Hummingbird Bakery er et engelsk bageri, bliver der også brugt ingredienser som du ikke bare kan købe i din lokale brugs. I nogle af opskrifterne skal du bruge ingredienser som skal købes i specialforretninger (på nettet). Dertil er der nogle oversættelser der er lidt forvirrende, men teksten er stadig forståelig.
Bogen kan købes ved blandt andet Saxo.com for ca. 250 kroner, hvilket er en helt ok pris, indholdet taget i betragtning.
Alt i alt er bogen helt klart anbefalelsesværdig, og jeg vil opfordre dig til at købe den.
Den får 5 ud af 6 stjerne, da den henvender sig til personer der har god erfaring med at bage, fremfor den normale husmor.