Helt i kage – Camilla Plum

Helt i kage camilla plum

Camilla Plum har lavet nogle fantastiske opskrifter på kager, så da jeg så denne bog på tilbud, blev den selvfølgelig købt, men var det mon en grund til at bogen var på udsalg?
Helt i kage camilla plumMine forventninger til Camilla Plums bog “Helt i kage” var meget blandet. Camilla Plum er meget modsat af mig, hvor jeg elsker at bruge tid på pynt og detaljer, er hun mere rustik og med den holdning at når noget er hjemmelavet, må det godt se hjemmelavet ud. Men samtidig er jeg også ret vild med den holdning og den måde hun gør tingen på. Så mine forventninger alt i alt til bogen, var at den ville være fyldt med lækre opskrifter på rustikt og lækkert hjemmebag.

Mit førstehåndsindtryk af bogen er bestemt godt, billedet på forsiden er fangende og detaljer på bogen som f.eks ryggen på bogen der er belagt med stof og et fastgjort silkebånd, som kan lægges ind i bogen på en side man ønsker at huske, alt dette er med til at give et godt indtryk af bogen.

Bogen åbnes

Det første man ser i bogen er indholdsfortegnelsen, her kan man se at opskriften er delt op i grundopskrifter og kagerne, under grundopskrifterne er der en lang række opskrifter som kan varieres alt efter sæson og derefter kan man under afsnittet kagerne finde opskrifter, hvor grundopskrifterne indgår. Indholdsfortegnelsen fungere på mange måder som bogens andet register, alle opskrifternes navne er nævnt med sidetal, det er blot delt op i kategorier i modsætning til registret bagerst i bogen der er i alfabetisk orden.

Man bliver nu mødt at et forord, der beskriver Camilla Plums forhold og oplevelser til kager, samt en læsevejledning til bogen. Dette afsnit gør bogen mere personlig.

Man bliver nu mødt af et hav af grundopskrifter, der er billeder til nogle af opskrifterne, og andre er der ingen billeder til. Der er gode forklaringer i fremgangsmåden og man får en masse viden samt inspiration i dette afsnit. Efterfølgende kommer vi til afsnittet i bogen der bliver kaldt “kagerne”, her får vi en masse gode opskrifter på kager, hvor grundopskrifterne indgår, her er der til gengæld billeder til alle opskrifter, nogle af billederne er af hovedingredienser andre af det færdige resultat. Billederne er gode og sigende på hver deres måde. Grundopskrifterne er gode, og mange af dem med et lille tvist i forhold til hvordan man ellers kender dem. De øvrige opskrifter er også spændende og nye på en kendt og god måde. Der er gode forklaringer til opskrifterne, og det burde at være overkommeligt for de fleste at komme frem til et godt resultat med denne bog, desuden er der plads til variationer og ændringer i de fleste opskrifter, dette kan også give den erfarende “bager” lidt udfordring og inspiration.

Konklusion

Bogen har mange spændende opskrifter og en masse gode billeder. Men der er også en del fyld tekst i mange af opskrifterne, informationer der ikke umiddelbart er brugbare i forhold til opskriften, desuden er opbygningen i bogen ikke særlig god, en opskrift kan strække sig over flere sider, slutte midt på en side, hvor den næste opskrift så starter, dette kan give læseren en rodet og forvirret oplevelse af bogen og den kan være svær at overskue.

Bogen har mange gode opskrifter og giver meget inspiration, og den kan derfor godt anbefales, den kan købes på saxo.com til en normalpris på 269,95 kr.

Jeg vil give bogen 4 ud af 6 stjerner