Ingredienser 12 personer
Bund:
- 250 gram digestives
- 100 gram smør
Brownie:
- 200 gram grofthakket mørk chokolade
- 150 gram smør
- 150 gram flormelis
- 1 æg
- 75 gram mel
Ostefyld:
- 400 gram flødeost
- 150 gram flormelis
- Korn fra 1 vaniljestang
- 2 æg
Hindbærtopping:
- 4 dl fløde
- 150 gram flormelis
- 3 blade husblas
- 200 gram hindbær
- 1 tsk saft fra en citron
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 170 grader.
Knus/blend kiksene.
Bland kiksene med det bløde smør, til det bliver en smuldrende og blød masse.
Fordel kiksefyldet i et lag på ½-1cm. i bunden af en springform, samt op ad siderne.
Smelt chokoladen i vandbad eller i micro-ovn i ovnfast fad.
Bland smør og flormelis til det er godt indarbejdet.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til alt er godt blandet og jævnt.
Rør gradvis melet i, og rør godt hver gang.
Hæld langsomt den smeltede chokolade i, og bland det grundigt til det er en luftig masse.
Hæld dejen i den klargjordte form med kiksefyldet, og glat med en paletkniv.
Bland flødeost, sukker og vanilje og pisk det jævnt og tykt.
Tilsæt under piskning et æg ad gangen og rør indtil dejen er jævn, cremet og luftig.
Sørg for ikke at røre for længe, da osten kan skille.
Smør den ovenpå brownien, og glat efter med en paletkniv.
Bag kagen 30-40 minutter, til kagen er fast at røre ved og gylden i kanten.
Lad efterfølgende kagen afkøle helt, dæk den til, og sæt den i køleskabet i et par timer.
Giv bær, flormelis og citron et hurtigt opkog og blend derefter blandingen glat, og tag det af varmen.
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i fem minutter, vrid vandet af og smelt det derefter i frugten.
Stil det på køl til det er koldt nok til den piskede fløde kan komme i, men inden den er blevet for stiv.
Lad den færdige mousse afkøle yderligere til den bliver tyk.
Smør den herefter på kagen mens den er i formen, og stil hele kagen på køl, gerne natten over.
Kagen kan eventuelt inden servering pyntes med revet chokolade og friske bær.