Jeg lavede denne chokolade cupcake med flødeost frosting til min nieces 2 års fødselsdag. De blev spist med meget godt humør og hele ansigtet.
Ingredienser 12 stk
Cupcakes:
- 175 gram blødt smør
- 275 gram sukker
- 3 æg
- 125 gram mørk chokolade
- 175 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 1½ tsk vaniljesukker
Frosting:
- 200 gram flødeost
- 2 spsk cremefraiche
- 75 gram flormelis
- Evt lidt revet appelsinskal
Fremgangsmåde
Cupcakes
Pisk den bløde smør og sukkeret grundigt sammen.
Pisk nu æggene i, det kan være en fordel at slå dem ud i et kop eller en anden skål, for at undgå at der kommer skaller i dejen.
Smelt forsigtigt chokoladen.
Når chokoladen er smeltet, skal den tilsættes til æggemassen, mens der røres grundigt.
Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen og rør det hele godt sammen.
Fordel dejen i papirsforme, og bag kagerne ved 190 grader midt i ovnen i 20-25 minutter.
Lad dem køle af inden du pynter med frostingen.
Frosting
Pisk flødeost, cremefraiche, flormelis og revet appelsin grundigt sammen.
Kom topping i en sprøjtepose med en tyl.
Fordel frostingen på dine chokolade cupcakes. Husk at kagerne ikke må være varme, så smelter frostingen.
Når flødeostfrostingen er på kagerne, kan du yderligere pynte kagerne med kandiserede roser eller violer eller en anden valgfri pynt, kun din fantasi sætter dine grænser.
Nyd dine Cupcakes med det samme.
Hej
Jeg prøvede lige din opskrift. Og de smagte bare super lækkert. Jeg skiftede dog den revede appelsinskal ud med revet citronskal og anvendte derudover også to tsk. friskpresset citronsaft i frostingen. Og det smagte rigtig dejligt og frisk.