Bedstefars skæg er en god blanding af vaniljekage med jordbær syltetøj og marengstop. En sød og lækker kage.
Ingredienser 15-20 stykker
- 125 gram sukker
- 125 gram blødt smør
- 4 æggeblommer
- 300 gram mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1½ dl mel
Pynt:
- 1½ dl jordbærsyltetøj
- 4 æggehvider
- 250 gram sukker
Fremgangsmåde
Rør smør og sukker blødt og luftigt med en håndmikser eller en røremaskine.
Pisk æggeblommerne i en ad gangen.
Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver sammen og tilsæt det til dejen skiftevis med mælken.
Hæld dejen i en bradepande (ca. 30 * 40 cm) og bag den i 15 min. ved 170°.
Tag kagen ud af ovnen og fordel forsigtigt marmeladen på kagen.
Pisk hviderne halv stive og tilsæt nu sukkeret, pisk nu marengsen helt stiv.
Smør marengs ovenpå marmeladen og bag kagen færdig ved samme temperatur i 15-20 min.