Æblekage

Jeg laver ofte æbletærter, men denne gang skulle jeg prøve noget nyt. Det blev til en æbekage, som virkelig smagte godt.

Ingredienser 6-8 personer

  • 250 gram sukker
  • 250 gram blødt smør
  • 4 æg
  • 250 gram mel
  • 4 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 7 æbler
  • kanelsukker (3 tsk kanel og 3 spsk sukker)

Fremgangsmåde

Pisk sukker og sukker sammen med en håndmikser.
Tilsæt æggene og rør dejen jævn.
Sigt mel, kanel, bagepulver og vaniljesukker i dejen og vend dejen sammen til den er ensartet.
Skræl æblerne og skær dem i både.
Kom halvdelen af dejen i en springform, fordel nu halvdelen af æblerne i formen og drys halvdelen af kanelsukkeret ud over æblerne i formen.
Kom resten af dejen i formen, resten af æblerne fordeles på kagen og drys resten af kanelsukkeret ud over kagen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 time.