Marmor småkager

Marmor småkager er utrolig spændende småkager. Især børn vil elske disse småkager, der både blander smag og farver.

Ingredienser

  • 500 gram mel
  • 375 gram blød smør
  • 190 gram flormelis
  • 1 æg
  • 1½ tsk vaniljesukker eller kornene fra ½ vaniljestang
  • 2 spsk kakao

Fremgangsmåde

Ælt mel, smør, flormelis, æg og vaniljesukker sammen til en ensartet dej.
Del dejen i to i store portioner.
Ælt kakao’en ind i den ene del.
Tryk begge portioner dej lidt flade, læg dem oven på hinanden, rul dem sammen. og bland portionen meget let og hurtigt sammen.
Læg dejen på køl i 15 minutter.
Rul dejen til pølser med en diameter på ca. 3 cm.
Læg dem på køl i 30 minutter.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på bageplader.
Bages ved 220 grader i 6-8 minutter.

Tip:
Når dejen er rullet til pølser, kan de pakkes ind i staniol og lægges i fryseren. På den måde, har du altid friskbagte småkager. Tag en rulle op af fryseren, skær den i skiver og bag den ved 220 grader i 6-8 minutter.