Vanilje småkager er klassikeren over småkagerne. Her er min bedste opskrift på vanilje småkager.
Ingredienser
- 500 gram hvedemel
- 375 gram blød smør
- 190 gram flormelis
- 1 æg
- 1½ tsk vaniljesukker eller korn fra ½ vaniljestang
Fremgangsmåde
Ælt alle ingredienser sammen, til en ensartet dej.
Læg dejen på køl i 15 minutter.
Rul dejen til pølser med en diameter på ca. 3 cm.
Læg dem på køl i 30 minutter.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på bageplader.
Bages ved 220 grader i 6-8 minutter.
Tip:
Når dejen er rullet til pølser, kan de pakkes ind i staniol og lægges i fryseren. På den måde, har du altid friskbagte småkager. Tag en rulle op af fryseren, skær den i skiver og bag den ved 220 grader i 6-8 minutter.
De er meget gode og smager virkelig godt
Jeg skal lave “regnbue-småkager” til en børnegruppe, tænkte på om man kan putte frugtfarve i dejen? kan man evt. tage lidt “væde” fra smørret til frugtfarven, eller er denne dej ikke god til dette?
m.v.h Amanda