Ingredienser
- 500 gram hvedemel
- 375 gram blødt smør
- 190 gram flormelis
- 1 æg
- 1½ tsk vaniljesukker eller kornene fra ½ vaniljestang
- Hakket chokolade efter eget valg
Fremgangsmåde
Ælt alle ingredienser sammen, til en ensartet dej.
Læg dejen på køl i 15 minutter.
Rul dejen til pølser med en diameter på ca. 3 cm.
Læg dem på køl i 30 minutter.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på bageplader.
Bages ved 220 grader i 6-8 minutter.
Tip:
Når dejen er rullet til pølser, kan de pakkes ind i staniol og lægges i fryseren. På den måde, har du altid friskbagte småkager. Tag en rulle op af fryseren, skær den i skiver og bag den ved 220 grader i 6-8 minutter.
Laver du disse småkager med dine børn, kan du også lade dem lægge noget chokolade på småkagerne når de kommer ud af ovnen. Chokoladen vil smelte og lægge sig som et lækkert lag på småkagerne. Inspiration hentet fra denne opskrift.