Amerikanske pandekager

I Danmark har vi tradition for at lave super tynde pandekager, men i Amerika har de en modsat tradition, hvor pandekagerne gerne skal være tykke og svøbet ind i sirup. Disse pandekager er baseret på en traditionel amerikansk pandekage opskrift, og de er super gode.

Ingredienser til ca. 20 stk.

  • 75 gram sukker
  • 250 gram mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • et nip salt
  • 2 æg
  • 2½ dl mælk
  • 25 gram smeltet smør

Fremgangsmåde

Start med at blande alle de tørre ingredienser i en skål.

Tilsæt æg, mælk og smeltet smør gradvist og pisk massen grundigt sammen.

Når dejen er pisket sammen, stilles den i køleskabet i 30 minutter.

Pandekagerne er, bages nu på en pande ved middelvarme. De skal være små, tykke og gyldne på begge sider.

Serveres med sirup, marmelade, friske bær eller lignende.